Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Weerklank

Prijs: € 28,99
Voorraad#stock_type# onbekend
(Geen beoordelingen)
Delen:
Productspecificaties
EAN : 9789023968580
Taal : Nederlands
Onderwerp : Kerkboeken/gebedenboeken, psalmen- en gezangbundels
Categorie : Muziekboeken en Schoolboeken
Uitgever : Boekencentrum
Verschenen : April 2024
Druk : 4
Uitvoering : Hardcover
Conditie : Nieuw
Pagina's : 1200
Afmetingen : 181 x 121 x 35 mm
Gewicht : 563 gram
Beschrijving

'Weerklank' bevat - naast de psalmen - een keur van liederen, passend bij de gereformeerde belijdenis en de gereformeerde eredienst. Daarmee voorziet het in de groeiende behoefte aan een verantwoorde zangbundel voor de gereformeerde gezindte.

'Weerklank' is bedoeld voor gebruik in de eredienst. Het bevat alle 150 psalmen in een nieuwe berijming; meerdere psalmen zijn bovendien verrijkt met een tweede berijming. Daarna volgen ruim 500 liederen die de bijbelse boodschap vertolken of daar met instemming op antwoorden. Deze liederen zijn verzameld uit de schat van de kerk van alle tijden, en uit een brede waaier van recentere uitgaven.

De liederen zijn geordend in rubrieken bij het kerkelijk jaar, bij momenten van de eredienst en bij onderwerpen uit de geloofsleer en het geloofsleven. Er is ook een aantal kinderliederen opgenomen.

De ondertitel is ontleend aan Calvijn (in zijn liedboek 'Pseaulmes et Cantiques', 1539): 'Psalm en lied zal ik zingen, zolang ik ben.'

Boekhandel Akershoek te koop

De bundel is samengesteld door een werkgroep, bestaande uit de predikanten A. Baas, W.J. Bakker, W.J. Dekker, E.K. Foppen, A. Schroten, A. Visser en J.A.W. Verhoeven, de organisten Rien Donkersloot en Dick Sanderman, leerkracht G. Klink-van Reenen en neerlandicus dr. H. van 't Veld.

Velden met een * zijn verplicht